Maandag is het nog tropisch heet, maar morgen worden al zware onweersbuien verwacht. De gespecialiseerde website Estofex waarschuwt zelfs voor zware windstoten en hagelstenen met een diameter groter dan 5 centimeter.



Hagelstenen met een diameter groter dan 5 centimeter
Volgens Estofex, een site gespecialiseerd in de voorspelling van stormweer, is de kans op zeer zwaar onweer in ons land morgen erg groot.

Estofex waarschuwt voor rukwinden en verwacht in België, Nederland en Frankrijk plaatselijk zelfs hagelstenen met een diamater groter dan vijf centimeter.

KLI-weerman Frank Deboosere bevestigt dat er dinsdag kans is op zware hagelbuien, al zullen die volgens hem zeer plaatselijk zijn.

Deboosere raadt aan om auto's indien mogelijk binnen te parkeren en er voor te zorgen dat afvoerputjes zijn vrijgemaakt.

Ook het KMI voorspelt in de loop van dinsdag onweer.  In de loop van de namiddag en avond breidt de activiteit zich geleidelijk uit naar de andere streken.

Het onweer kan plaatselijk hevig zijn, klinkt het. Dinsdagnacht zal het op veel plaatsen onweerachtig blijven. Volgens het KMI is er dan nog steeds kans op hevig onweer met, vooral in het centrum en het oosten van het land, zware neerslag.

Kijk op Meteo Alarm

Bron KMI / Estofex/Meteo Alarm / foto archief.